Gabriel Dropout 1


Enkeli oppii ihmisistä ja heidän heikkouksistaan hieman liiankin paljon


Ideana Gabriel Dropout mangasarjakuva on periaatteessa ihan toimiva, mutta kuitenkin enemmän alakoululaisille ja ehkä jopa yläkouluikäisille tytöille suunnattu.

Gabriel niminen, vaalea hiuksinen, suuri silmäinen (tottakai, kun kyseessä on manga) enkelityttö valmistuu enkelikoulusta parhain arvosanoin, ja pääsee näin ollen palkkioksi maan päälle ihmisten keskuuteen opiskelemaan inhimillisyyttä. Kaikki ei kutenkaan mene ihan niin kuin pitäisi. Gabi nimittäin imee itseensä liiankin nopeasti ihmisten heikkouksia ja laiskuutta.

Nettipelit kiinnostaisivat kuolunkäyntiä enemmän. Kuitenkin tarkoituksena olisi oppia ihmisistä, että valmistuttuaan Gabi voisi auttaa ja johdattaa heitä. Mukana kuvioissa pyörii kiltti demoni nimeltä Vignette ja muutama muu Gabin kouluystävä sekä taivaan ja helvetin muitakin olentoja.

IDEA ON ihan hauska, mutta tarina vetkuttelee hieman hitaalla temmolla. Toisaalta jokainen kirjan yhdeksästä luvusta, on periaatteessa oma tarinansa, silti jatkumoakin on. Ehkä tämä manga todellakin vetoaa nuorempiin naispuolisiin lukijoihin enemmän. Minä en hirveästi saanut kiksejä siitä, että muovipullon korkkeineen roskiin heittäminen on demonistista toimintaa, tai siitä, kun Gabi yrittää kiellettyä jumalhyppyä, ollessaan omasta syystä myöhässä koulusta, vain hänen pikkarinsa teleportautuvat luokkaan hänen pulpetilleen.

TAIDE ON hyvää perusmangaa. Toinen osa ilmestyy elokuun alussa. Sarja on viisiosainen. 

Tarina ja taide: Ukami
Suomennos: Antti Valkama

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää