Skyscraper


Voiko action-leffa olla niin tylsä ja huono, että melkein lähtee kesken pois?


Paljon kadunvarsimainostilaa ja trailereitakin joka tuutista pukannut Skyscraper-elokuva on kyllä mielestäni kaikkien aikojen floppi. Dwayne Johnson nyt ei ole mikään näyttelijälahjakkuus, ja pitkästä aikaa valkokankaalla nähtävältä Neve Cambelliltakin odotin paljon. Pettymys on suuri, jopa niin suuri, että harkitsin leffan puolessa välissä poistumista. Hampaat irvessä katsoin kuitenkin loppuun saakka. Tästähän on maksettu…

Toisen jalkansa panttivankitilanteessa menettänyt entinen erikoisjoukkojen mies Will Sawyer (Johnson) on vastuussa maailman korkeimman pilvenpiirtäjän Pearlin turvatarkastuksesta. 

Kaikki menee kuitenkin pieleen jo heti alkumetreillä. Willin perhe asuu Pearlissa suht korkealla. Rikolliset sytyttävät tulipalon juurikin perheen asunnon alapuolelle, joten vaimo Sarah (Cambell) jää loukkuun palavaan torniin kahden lapsensa kanssa. 

Rikollisten missio on saada jotain tärkeää anastettua Pearlin omistajan ja luojan asunnosta, ihan tornin huipulta.

Will taistelee itsensä palavan rakennuksen yläkerroksiin pelastaakseen perheensä ja siinä sivussa pelastaa tekojalkansa avulla perheensä, koko pilvenpiirtäjän, sen omistajan ja suurinpiirtein koko maailman ja ehkä universuminkin.

NÄYTTELIJÄSUORITUKSET elokuvassa ovat surkeita. Dwayne Johnson oli jopa parempi Jumanjin jatko-osassa. Neve Cambell on vain tihrusilmäinen vaimo, josta ei onnistuta kuorimaan edes lapsistaan taistelevaa tiikeriemoa millään lailla. Lapsinäyttelijät ovat huonoja ja oikeastaan ihan juonellisestikin turhia.

Käsikirjoitus on yhtä actionpuppupierua. Ennalta arvattava, huono, tylsä ja täynnä epäonnistuneita tahattomia huumoriosioita.

Ohjaaja ei ole saanut yhteenkään kohtaukseen minkäänlaista jännitettä. Ei tappeluihin, eikä edes korkeanpaikan kammoisille mitään pelon tunnetta. 

Katsokaa mielummin klassikot Die Hard ja Liekehtivä torni. Ne ovat omanlaisiansa mestariteoksia, jotka tämä surkea yritys yrittää yhdistää.

Minulla ei yksinkertaisesti ole mitään hyvää sanottavaa tästä leffasta. Sysihuono. Traileri näyttää jo kaiken tarvittavan ja se Johnsonin hyppylaskelmaparodia loput. 

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää