PlayStation Classic


Retropelien parhaimmisto helposti ja nopeasti pelattavissa


PlayStation on yksi pisimpään valmistuksessa ollut pelikonsoli. Peräti yksitoista vuotta tuota harmaata, tyylikästä ja rakasta laatikkoa valmistettiin. Vuosi taisi olla 1998 kun marssin nimeltä mainitsemattoman, suht uuden pelikonsolini kanssa pelikauppaan ja vaihdoin sen Pleikkaan. Myyjän suosituksesta mukaani lähtivät Final Fantasy VII ja Resident Evil. Eikä paluuta enää ollut. Vuodet vierivät, konsoleita tuli ja meni, mutta Pleikan versiot pysyivät. Tällä hetkellä edelleen PlayStation 4 on meidän talouden ykköskonsoli.

Nyt PlayStation toi sopivasti joulumarkkinoille PlayStation Classic konsolin. Saman näköinen kuin alkuperäinenkin, mutta niin tyylikkään sirosti 45 % pienempi. Mukana tietenkin tarvittavat johdot sekä kaksi ohjainta. Ja mikä parasta, siihen on valmiiksi ladattu kaksikymmentä aikansa huippupeliä. Mukana on autopelejä, roolipelejä, taistelupelejä, ampumispelejä jne. Vähän jokaiselle jotain.

Tekken 3, Grand Theft Auto ja Syphon Filter varmasti herättävät retroilijoiden mielenkiinnon. Itselleni mieluisimmat olivat jo mainitsemani omat lempiklassikot Resident Evil Director’s Cut ja Final Fantasy VII. Mutta kyllä myös aikaa on tullut kulutettua Metal Gear Solidin kanssa, sekä  pelin, jonka olin jo täysin unohtanut, eli Oddworld: Abe’s Odyssee parissa. Uudeksi kaksinpeli suosikiksi parissa päivässä nousi tetrismäinen Super Puzzle Fighter II Turbo.

Konsolin käyttö on helppoa. Virta päälle, pelivalikko latautuu salaman nopeasti tv-ruudulle, konsoli käteen ja pelaamaan. Eli enää ei tarvitse kantta aukoa ja laittaa levyä sisään, eli ei ole myöskään pelkoa pelien naarmuuntumisesta. Vaikka kone toimiikin nopeasti, silti peleihin on jätetty ilmeisen tarkoituksella ne ”ikuisuudelta tuntuvat” lataustauot. Eli Resident Evil -pelissä ovet aukeavat edelleen yhtä tuskaisen hitaasti, pelaajan odottaen jännityksellä mitä sieltä paljastuu, sama portaissa kulkemisessa. Ja vaikka FF VII:n tuttu musiikki kuulostaa hyvältä, alkaa se loputtomalta tuntuvien taisteluiden jälkeen pikkuhiljaa puuduttaa. Mutta toisaalta nämä asiat kuuluvat näihin peleihin. 

En osaa sanoa, miten lapset (toki mutaman pelin takia konsoli on K18) ja nykynuoret näihin, jo kuitenkin hieman teknisesti vanhanaikaisiin ja suht hitaisiin peleihin lämpeävät? Mutta uskon tämän tuotteen löytyvän monenkin keski-ikäisen miehen joulupaketista. Jos puoliso sitä ei osta, hän ostaa sen itse. Itselleni tämä retropläjäys kyllä kolahti. Malttamattomana jo odottelen joululomaa, että pääsen uppoamaan tämän kanssa sohvannurkkaan tunti kausiksi.

Suosittelen lämpimästi. Eikä hintakaan ole paha, kun pelejä todellakin on nuo 20 kappaletta. Jo pelkästään FFVII pelaamisen saa uhrattua päiviä. Niinkuin silloin aikoinaankin.

Tässä vielä linkki, mistä löytää konsolin kaikki pelit. Laitteen hinta on noin 129,90 euroa.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää