Iron Sky The Coming Race


Jatko-osa voittaa ensimmäisen osan leikiten


Seitsemän vuotta saimma odottaa Timo Vuorensolan jatko-osaa Iron Sky elokuvalle. Viivytyksiä matkalle kasaantui, mutta nyt kun leffa on valmis, odottajat palkitaan hyvällä leffalla.

Maapallon pinnalla ei voi enää elää. Ihmiskunnan rippeet elävät köyhissä ja puutteellisissa oloissa kuussa, Iron Sky elokuvassa esitellyssä Natsien vanhassa päämajassa. Muutama kuunatsikin on vielä jäljellä, mutta he elävät rinnakkain ihmisten kanssa. Elokuvan pääosaan nousee nuori nainen Obi (Lara Rossi), joka on tekniikan ihmelapsi ja yrittää pitää hajoavan kuuaseman kasassa kuunjäristysten keskellä.

Yllättäen asemalle saapuu aluksellinen venäläisiä pakolaisia, joukossa Sasha (Vladimir Burlakov). Aluksen mukana salamatkustaa myös ensimmäisestä osasta tuttu Wolfgang (Udo Kier). Pian Obi saa selville, että maapallo on ontto, ja se on liskonkaltaisten avaruusolentojen valtakunta. Sieltä voisi myös saada äärettömän energian lähteen Graalin maljan, joka voisi pelastaa ihmiskunnan viimeiset selviytyjät. Obi, Sasha ja muutama muu lähtevät retkelle kohti maapallon ydintä. 

Kun mukaan lisätään vielä hirmuliskoja, Steve Jobs -uskonlahko, Nokian klassikkokännykkä 3310 matopeleineen ja monta muuta asiaa, kutkuttavan hyvä ja hauska seikkailu on valmis.

On hyvä, että käsikirjoitus on annettu oikean käsikirjoittajan kirjoitettavaksi, joten Vuorensola on voinut keskittyä ohjaamiseen, ja sen hän hoitaakin erittäin mallikkaasti. Myös näyttelijät, vaikka suht tuntemattomia ovatkin hoitavat hommansa hyvin. Pääpari Rossi ja Burkalov toimii hyvin. Unohtamatta tietenkään aina yhtä hyvää Udo Kieriä. 

Uskoisin, että suurin syy elokuvan viivästymiseen on ollut tekniikan kuntoon laittamisessa. Nähtävästi se kannatti, nimittäin erikoistehosteet ovat todellakin täysin kansainvälistä tasoa ja näyttäviä. Välillä tarkoituksenmukaisen kökköjä, mutta pääosin upeita. 

Vauhtia elokuvassa riittää ja juoni kulkee jouhevasti. Huumoria elokuva tarjoilee runsaasti, mutta osaa myös keskittyä olennaiseen. Vitsejä väännetään ihan jokaisesta asiasta. Mikään ei ole pyhää. Politiikka ja uskonnot varsinkin saavat kyytiä. 

Näppärä elokuva jonka parissa viihtyy helposti. On tämä ensimmäistä leffaa paljon, todella paljon parempi. Hieno homma ja hyvä Suomi!

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää