Marvel Studios’ CAPTAIN MARVEL..L to R: Korath (Djimon Hounsou), Att-Lass (Algenis Perez Soto), Carol Danvers/Captain Marvel (Brie Larson), Bron-Char (Rune Temte) and Minn-Erva (Gemma Chan) ..Photo: Film Frame..©Marvel Studios 2019

Captain Marvel


Naislentäjän ja avaruusolion välimuoto löytää supervoimansa


Mielenkiintoista ottaa Marvelin lukemattomista hahmoista juuri Captain Marvel (Brie Larson) esittelyyn tässä vaiheessa Marvel leffasarjassa. Toisaalta tällä myös pedataan seuraavaa Avengers Endgame -elokuvaa. Sarjakuvia lukemattomille rodut Kriit ja Skrullit ovat yhtä hepreaa kuin Star Trek -tietämättömille Romuluslaiset ja Klingonit. Eikä Carol Danversiakaan paljoa ole Suomessa sarjakuvissa nähty. Silloin tällöin Ryhmä-X:n tai Kostajien kanssa seikkailemassa. Mutta nyt hänet nähdään valkokankaalla, ja tämä on kyllä pääosin hahmon syntytarina, ei paljoa muuta.

Kriiden kanssa elänyt ja taistelukoulutuksen saanut Vers (Captain Marvel) niminen nainen elää taistellen Skrulleja vastaan, etsien omia salaperäisiä voimiaan. Taistelu johtaa hänet yhdeksänkymmentä luvun puolen välin Maa-planeetalle. Perässään sekä Skrullien joukot ja kohta myös Kriit kannoillaan. Hän joutuu kimppaan nuoren Nick Furyn (Samuel L. Jackson) kanssa.
Kosmista kuutiota etsitään, Kriiden Ylin tajunta tekee temppujaan ja samalla etsitään omaa maassa ollutta identiteettiiän.

Elokuvan perusjuoni, joka kuvaa Carol Danversin historian ja synnyn Captain Marveliksi on ihan hyvää ja uskottavaa kamaa. Leffan muu juonikuvio on aikamoista päälle liimattua pakollista kamaa. Edes ysäriteema ei oikein jaksa upota. Vitsit ovat vaihtelevaa tasoa, toki muutama onnistunutkin on joukossa. Ja pääosin mennään ihan liiaksi Top Gun -leffan meiningeissä.
Mutta hahmona Marvel ei ole loppujen lopuksi niitä kiinnostavimpia, vaikka omaakin huiket voimat (myöhemmin myös valkoisen auringon voimat, jolloin hänestä tulee Binari). Brie Larsonissa ei valitettavasti ole tarpeeksi ”akkaa” täyttämään näitä supersankarisaappaita. Teknisesti näyttävä, 3D:kin on ihan perustaso plus. Hyvää kertakäyttöviihdettä valitettavasti ja kyllähän se loppu sitä Endgamea petaa.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää