Kersantti Napalm puuhalehti

4/5

Musta Ritari kustannus

Napalmia nuoremmille lukijoille

Kuten Napalm-sarjakuvan käsikirjoittaja ja lehden päätoimittaja Vesa Vitikainen johdantosanoissaan kirjoittaa: ”monet aikuiset Napalm-fanit ovat nykyään isiä ja äitejä, ja ovat toivoneet että tekisimme Napalmista myös lapsille suunnatun version.” Tämä todellakin on sellainen. Enkä missään nimessä väitä, etteikö tällainen vanhempikin (lapsetonkin) lukija tämän kanssa viettäisi mukavia hetkiä hihitellen.

Ensin pääsemme seuraamaan tarinaa, jossa metsästetään ninjojen aarretta, kuin Aku Ankassa konsanaan. Mukana ovat Ironfrisbee, Kaappi, Byrnes, Käsittelijä ja tietenkin itse Napalm. Kivan yksinkertainen tarina uppoaa niin lapsiin kuin aikuisiinkin. Aikuinen lukija löytänee muutaman viittauksen muihiin kirjallisiin tuotoksiin, kuten Enid Blytonin Viisikko-kirjoihin, jotka tuntuvat olevan yhtä loputonta eväsretkeä.

Seuraavaksi lehdestä löytyy muutamia pikku puuhastelutehtäviä ja mm Agentti Kaapin Macho Nachovuoka -ruokaohje. Tätä täytynee testata. Myös tämän parikymmentä sivuisen lehden tekijätiimi esitellään sopivan lapsekkaasti, taaskaan aikuista lukijaa unohtamatta. Tirsk. Ja loppuun vielä Timo Kokkilan Peräsmiehen pojan seikkailua. Näitäpä ei olekaan hetkeen näkynyt missään. Arvostus!

Lehti on lyhyt ja ytimekäs, ja vaikka lapsentasolla ollaankin, siinä on kuitenkin oma napalmius tallella.
Se on hauska ja sen parissa mielellään tovin viettää ilman muuta. Ehkä olisin hieman pidempää alustusta tai esipuhetta haikaillut, ja tekijätiimiäkin olisi voinut isomminkin esitellä. Mutta hyvä näinkin. Ei muuta kuin pukinkonttiin koko perheelle omat puuhalehdet!

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää