Punacurry-wokki

WOKIT ovat näppäriä ruokia, sillä ne valmistuvat nopeasti ja niitä voi varioida lähes loputtomasti. Wokkiin voi myös helposti käyttää jääkaapista jo löytyviä tuoreita vihanneksia. Hätätilanteessa myös valmiit pakaste-wok-vihannekset käyvät, mutta niissä ei ole tuoreiden vihannesten runsasta makua eikä suutuntumaa.

 • 250 g maustamattomia broilerisuikaleita
 • 2-3 valkosipulinkynttä
 • 1 cm inkivääriä
 • 2 rkl punacurrytahnaa
 • 2 mietoa chilipalkoa
 • 400 g kookosmaitoa
 • 1 limetin mehu
 • 1 rkl thai kalakastiketta
 • 2 tl soijakastiketta
 • 2 levyä nuudeleita

Vihanneksia, esim.

 • 15 cm purjoa
 • 125 g parsakaalia
 • iso porkkana
 • puolikas paprika
 • 125 g (noin puolikas) fenkoli

Ruskista broilerisuikaleet öljyssä wokissa tai laakealla paistinpannulla ja siirrä ruskistuneet suikaleet odottamaan toiseen astiaan. Laita pannun kuumaan öljytilkkaan pilkotut valkosipulinkynnet ja ohueksi suikaloitu inkivääri. Kuulota kevyesti. Lisää noin neljännes kookosmaidosta ja punacurrytahna sekä pieneksi pilkotut chilit. Kuumenna kastike poreilevaksi koko ajan sekoittaen, jotta punacurrytahna sulaa tasaisesti kookosmaidon joukkoon. Lisää ohueksi suikaloidut ja pilkotut vihannekset. Hauduta vihanneksia, jotta ne pehmenevät. Lisää kypsät broilerisuikaleet. Lisää limetin mehu, kalakastike ja soijakastike sekä loput kookosmaidosta. Lisää lopuksi pakkauksen ohjeen mukaan kypsennetyt nuudelit tai tarjoa wokki esimerkiksi riisin kanssa.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää