Maailman paras käsityöläisportteri tulee Tampereelta

Vahvaportterin isä Tuomas Pere kokee tärkeäksi, että valinta tuli kollegoilta
Vahvaportterin isä Tuomas Pere kokee tärkeäksi, että valinta tuli kollegoilta

Tamperelaisen Pyynikin käsityöläispanimon Vahvaportteri valittiin maailman parhaaksi käsityöläisportteriksi Global Craft Beer Award 2014 -kilpailussa.

Pyynikin Käsityöläispanimon Vahvaportteri sai maailman parhaan käsityöläisportterin tittelin viime viikonloppuna Global Craft Beer Festivalin yhteydessä järjestetyssä alan kilpailussa Berliinissä. Global Association of Craft Beer Brewerin organisoiman kilpailun kansainvälinen tuomaristo koostui panimoalan ammattilaisista.

Vahvaportterin isä Tuomas Pere kokee tärkeäksi, että valinta tuli kollegoilta jotka ymmärtävät prosessin, tyylin, innovaation ja kaupallisuuden kokonaismerkityksen.
– Esimerkiksi arvostetulta Harpoon Breweryltä tullut positiivinen palaute oli kiva vastaanottaa. Uskon, että voitto vahvistaa myös suomalaista olutkulttuuria ja sitä kautta työllistymistä, kertoo Tuomas Pere.

Pintahiivalla käytetty Vahvaportteri on rakennettu kymmenestä mallaslaadusta sekä useasta humalasta ja sen maussa on aistittavissa niin suklaata, kahvia kuin lakritsiakin. Mitä lämpöisempänä portteri nautitaan, sitä monipuolisemman kuvan oluesta saa. Vahvaportterin täyteläinen maku sopii erityisesti liharuokien seuraksi sekä ruoanlaittoon ja marinointiin. Tuote on tullut tutuksi myös Isoportteri nimellä.

Ravintoloissa Vahvaportteri on jo saanut hyvän vastaanoton. Tuote kuuluu Alkon tilausvalikoimaan.

Pyynikin Käsityöläispanimo

Pyynikin käsityöläispanimo aloitti panimotoimintansa toukokuussa 2013. Panimo toimii yhteisöperiaatteella ja osakkaina on lähes tuhat oluenystävää. Panimo tuottaa monipuolisia oluita perinteitä kunnioittaen.

Panimon toiminta oli vaakalaudalla keväällä panimon tiloissa riehuneen tulipalon vuoksi. Tulipalo tuhosi laitteistoa ja tiloja keskeyttäen toiminnan kuukausiksi. Vastoinkäymisten jälkeen Berliinin kultamitali otetaan panimolla vastaan suurella ilolla. Kansainvälinen tunnustus luo myös uskoa tulevaisuuteen.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää