Jäätee – lämpimän päivän pelastaja

Jäätee on helppo valmistaa
Jäätee on helppo valmistaa

Jääteen keksijä on kunniamaininnan arvoinen, eikä vähintään siksi että juoma on helppo valmistaa.

Ohjeessa on käytetty mustaa teetä, mutta sitä voi varioida oman teemieltymyksen mukaan. Sokerin määrä kannattaa tarkastaa itselleen sopivaksi. Jäätee on täydellinen kesäpäivän viilentäjä ja se sopii hyvin myös kesäjuhlien booliksi.

  • 1 l vettä
  • 3-4 pss Earl grey -teetä
  • ½-1dl sokeria
  • 1 sitruunan mehu puristettuna
  • jäitä, sitruunaa, limeä ja mintunlehtiä koristeluun

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja anna teepussien liota ohjeen mukaan. Sekoita haluamasi määrä sokeria kattilaan ja jäähdytä tee. Lisää puristettu sitruunan mehu. Hae lähiravintolasta pussillinen jäitä ja lisää ne jääteeastiaan. Koristele juoma mintunlehdillä sekä sitruuna- ja limelohkoilla. Tarjoile kylmänä.

 

Minna

Helsingissä asuva nainen, joka herää mielellään, kun tiedossa on hyvä brunssi. Valokuvaaminen ja kirjoittaminen on hänen lempikeinojaan tutustua ja vaikuttaa ympäristöönsä. Tällä naisella on aina uusi matka suunnitteilla.

Lue lisää