Kahvia kosketuksesta Lattissima Touchilla

Kompaktin kokoinen ja näyttävä Latissima Touch on uutuus kahvinystäville, jotka haluavat käyttää aikansa kahvin nauttimiseen sen valmistamisen sijasta.

Hipaisupainikkeet on sijoitettu laitteen päälle.
Hipaisupainikkeet on sijoitettu laitteen päälle.

Nespresson Latissima Touch on seuraaja Suomen myydyimmälle Nespresso-koneelle, Latissima+:lle. Keittimen muotokieli jatkaa tuttua Latissima-sarjan tyyliä, mutta tämä uutuus valmistaa kuusi erilaista kahvijuomaa vain hipaisupainikkeen kosketuksesta.

Nespresson Latissima Touch on varustettu 0,9 litran vesisäiliöllä ja 0,35 litran integroidulla maidonvaahdottimella. Vaahdotimen avulla maitovaahtoa voi valmistaa juuri halutun määrä aidosta maidosta. Esiohjelmoituihin painikkeisiin on ohjelmoitu kuusi erilaista kahvijuomaa.

 

Laitteen vasen painikerivi tarjoaa suosikkikahveja 25 ml ristretto shotista 40 ml espressoon ja 120 ml pidempään lungoon. Oikeanpuoleiset painikkeet tarjoavat maitokahvista kolme vaihtoehtoa capuccinosta latte macchiattoon. Kahvin määrä on haluttaessa myös ohjelmoitavissa. Kehittynyt lämmitystekniikka tekee kahvinkeittimestä käyttövalmiin entistä nopeammin. Kahvi myös valmistuu vaudilla.

Keitin on kompaktin kokoinen: 17,3 x 25,8 x 32 cm, joten se mahtuu vaivatta myös keittiön työtasolle eivätkä yläkaapit haittaa laitteen käyttöä. Automaattinen puhdistustoiminto helpottaa maidonvaahdottimen käyttöä. Kantikas vaahdottimen kannu on helppo säilyttää jääkaapin ovessa. Laite muistuttaa itse kalkinpoiston tarpeesta.

Keitin valmistaa kahvia Nespresson kapseleista. Yhden kahvikapselin hinta vaihtelee noin 0,42-0,47 euron välillä.
Keitin valmistaa kahvia Nespresson kapseleista. Yhden kahvikapselin hinta vaihtelee noin 0,42-0,47 euron välillä.

Keitin on hyvä valinta vaivattomuutta arvostavalle kahvinnautiskelijalle. Kahvihifistelijät kuitenkin ehkä ohittavat kapselilaitteet suosiolla. Nespresso Latissima Touch valmistaa Nespresson omista kapseleista hyvää kahvia kerta toisensa jälkeen. Kahvien valikoima on laaja ja uusia makuja voi käydä maistelmassa vaikkapa Helsingin Nespresso Boutique myymälässä. Keittimiä myyvät muuun muassa Stockmann, Sokos, Gigantti, Kodin Ykkönen, Hobby Hall, Expert ja Mustapörssi. Kahvit pitää kuitenkin ostaa joko Nespresson omasta myymälästä, tilaamalla verkkokaupasta tai mobiiliapplikaatiolla tai soittamalla tilauspalveluun.
 
 
 
 
 

Kapselikahvia moneen makuun

Nespresso-kapselit on valmistettu alumiinista ja ne voidaan kierrättää pienmetallinpisteessä.
Nespresso-kapselit on valmistettu alumiinista ja ne voidaan kierrättää pienmetallinpisteessä.

Nespresso kertoo hyväksyvänsä kahvituotantoonsa ainoastaa 1–2 prosenttia koko maailman raakakahvisadosta. Valikoidusta raakakahvista syntyvät Nespresson Grands Crus -kahvilaadut. Kahvien hinnat liikkuvat noin 0,42–0,47 €/kapseli. Kapselit myydään 10 kappaleen pakkauksissa ja pienin tilattava määrä on 5 kahvipakkausta.

Omaan makuun sopivaa kahvia voi etsiä omien makumieltymysten mukaan. Pidätkö enemmän tiukasta ristretto shotista vai aromikkaasta espressosta vaiko pitkästä lungosta? Entäpä etsitkö vahvuudeltaan voimakkaasta kahvista vai miedon aromikkaasta. Lisäksi valikoima sisältää myös kofeiinittomia vaihtoehtoja.

Toimituksen maistelussa esimerkiksi Vivalto Lungo oli miellyttävän täyteläinen ja pehmeä kahvi, joka oli vahvuudeltaan 4 (asteikolla 1–13). Se on yhdistelmä erikseen paahdettuja eteläamerikkalaisia ja itäafrikkalaisia arabica-kahveja. Vivalto Lungosta on myös myöhäisillan nautintoihin kofeiiniton versio.

Hivenen voimakkaampi Livanto toi myös veden kielelle. Erityisesti espressoihin soveltuva etelä- ja keskiamerkkalaisista arabica-lajeista valmistettu, hieman karamellimaisen maun omaava kahvi maistui myös capuccinona.

Kapselit on valmistettu alumiinista ja ne voidaan kierrättää taloyhtiön pienmetallipisteessä tai lähimmällä ekopisteellä. Käytetyn kahvikapselin sisällä olevat kahvijäämät palavat alumiinin sulatusprosessissa, joten alumiinikapseli voidaan kierrättää sellaisenaan.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää