Pikon ja Fantasion uudet seikkailut 12: Marsupilamin raivo


Aisaparin uudet seikkailut vievät kadonneen Marsupilamin jäljille


Vuosien varrella Piko ja Fantasio ovat saaneet kunnian seikkailla useiden eri kirjoittajien ja piirtäjien voimalla. Tunnetuin heistä lienee Mustat Sivut -albumistakin tuttu André Franquin. Nyt lähettiasuinen Piko ja toimittajana työskentelevä Fantasio ovat jo kaksitoista kertaa saaneet seikkailla Suomessakin otsikolla Pikon ja Fantasion uudet seikkailut. Ja varsinainen seikkailuhan tälläkin kertaa on kyseessä.

Fantasion ikikiero serkku Santafio on käyttänyt sankaripariimme Zorsädettä, joten he ovat unohtaneet koko Marsupilamin olemassaolon.
Pienistä vihjeistä he saavat muistiansa palautettua sen verran, että on aika kaapata mukaan myös Santafio, paettava Venäläistä Punainen Mafia -seuraa, palattava Palombian viidakkoon, väisteltävä alkuasukkaiden nuolia, kohdattava pelottava luonnonvoima Pororoca ja lopulta kohdattava tyypeille loukkaantuneen Marsupilamin raivo.

Paljon on saatu yhteen albumilliseen tavaraa ympättyä. Ehkä jopa hieman liikaakin. Mielestäni vähempikin ja yksinkertaisempikin juonen kuljetus olisi riittänyt. Onneksi porukan oikeastaan ainoa järkevä hahmo, orava nimeltä Spip pitää lukijan jalat maassa sujuvilla sutkautuksillaan.

Parivaljakon seikkailuja ja toilailuja on ollut ilo seurata jo useamman vuosikymmenen ajan. Toisaalta tässäkin seikkailussa näkyy myös nykyaika ja ajan kehittyminen verrattuna seikkailuiden temmellystä esimerkiksi kolmekymmentä vuotta sitten. Mutta silti kyse on kuitenkin perinteisestä sarjakuva seikkailusta. Tätä albumia voi helposti lukea pienimmätkin lukijat, koska tarina ei kuitenkaan ole liian jännittävä eikä väkivaltainen. Aikuiselle lukijalle tarina on puolestaan helppoa ja kevytlukuista viihdettä.

Myös Yoannin kuvitus on uskollista vanhoille ja aikaisemmille seikkailuille. Tosin piirrosjäljessä on enemmän syvyyttä ja hieman enemmän yksityiskohtia.

Kivaa, kepeää ja leppoisaa luettavaa kaiken ikäisille.

Pikon ja Fantasion uudet seikkailut 12: Marsupilamin raivo

  • Teksti: Fabien Vehlmann
  • Kuvat: Yoann
  • Käännös: Mirka Ullanto
  • Egmont kustannus

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää