Vispipuuro – kesäpäivän lempein välipala

Lämpimän kesäpäivän täydellinen välipala on kylmä vispipuuro maidon kanssa nautittuna.

Puuro muotoutuu marjatilanteen mukaan – vispipuuroon kun sopii yhtä hyvin puolukka, mansikka, karviaiset, vadelma kuin puna- tai mustaherukkakin. Tätä kannattaa keittää kerralla vähän enemmän, koska se säilyy hyvin jääkaapissa. Ohje on tarkoitettu 3–4 henkilölle.

  • 7 dl vettä
  • 4 dl puolukoita tai haluamiasi marjoja
  • n.½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 1 ¼ dl mannasuurimoita

Kiehauta vesi ja marjat, anna niiden kiehua 5–15 min. Lisää sokeri, vaniljasokeri sekä suola kattilaan. Voit siivilöidä halutessasi liemestä marjojen kuoret pois. Jättäessäsi ne puuroon, siitä ei tule aivan yhtä kuohkeaa vaahtoa. Huomioi, että marjojen mehuisuus vaikuttaa puuron kiinteyteen, joten lisää tarvittaessa vettä tai mannasuurimoita.

Vispaa mannasuurimot kiehuvaan marjaliemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5–10 min. Jäähdytä puuro. Vatkaa voimakkaasti sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tarvittaessa sokeria.

Minna

Helsingissä asuva nainen, joka herää mielellään, kun tiedossa on hyvä brunssi. Valokuvaaminen ja kirjoittaminen on hänen lempikeinojaan tutustua ja vaikuttaa ympäristöönsä. Tällä naisella on aina uusi matka suunnitteilla.

Lue lisää