Yrttiset parmesan-lihapullat ja täyteläinen perunamuusi

ONKO TOISTA ruokalajia, jolla olisi yhtä suurta paikkaa suomalaisten sydämissä kuin perunamuusilla ja lihapullilla. Minulle tämä on todellista syys-talvi-ruokaa, joka valmistuu rakkaudella ja syödään intohimolla. Joskus ne herkutkin ovat varsin simppeleitä!

Lihapullat

 • 1 sipuli
 • 3 valkosipulin kynttä
 • 1 dl korppujauhoja
 • 2 dl vettä, kermaviiliä tai kermaa
 • 1–1,5 tl savupaprikamaustetta
 • 0,5 – 1 rkl provencen mausteseosta (suolatonta)
 • reilu 0,5 dl silputtua persiljaa
 • 40-50 g parmesanjuustoraastetta
 • 2 munaa
 • 400 g jauhelihaa
 • ripaus mustapippuria
 • ripaus suolaa

Kuori ja hienonna sipulit. Voit pehmentää sipuleita halutessasi kuullottamalla niitä hetken öljyssä pannulla. Sekoita korppujauho nesteeseen ja anna seoksen imeytyä. Lisää sipulit, mausteet, kananmuat ja jauheliha korppujauhoihin ja sekoita tasaiseksi. Kostuta kädet ja pyörittele seoksesta lihapullia. Halutessa voi käyttää lihapullasaksia, joilla on helppo saada tasakokoisia lihapullia. Paista lihapullat kypsiksi uunin keskitasossa 200 asteessa noin 20 minuuttia tai pienessä määrässä rasvaa pannulla.

Perunamuusi

 • 700 g jauhoisia perunoita
 • 1 tl suolaa
 • 25 g voita
 • 2,5 dl maitoa
 • 1 sipuli

Kuori ja lohko perunat. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat joko perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Yleiskoneella saa juhlavan kuohkeaa ja täyteläistä muusia, sillä vispilä sitoo seokseen myös hieman ilmaa. Älä käytä sauvasekoitinta perunamuusin valmistamiseen: peruna muuttuu liisterimäisen sitkeäksi. Lisää voi ja kuumennettu maito perunasurvokseen sekä kuorittu ja hienoksi hienonnettu sipuli.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää