Big Hero 6

Disney päihittää tänä vuonna Pixarin?

BH6_Regular_70x100_FILeffa on periaatteessa ihan perus Disney-kamaa: tarinassa pienestä pojasta kasvaa sankari, ystävien avustuksella. Pääosan pojalta Herolta varastetaan hänen nanobottinsa, ja ne valjastetaan leffan pahiksen käyttöön. Hero kasaa joukon nörttiopiskelijoita ja valjastaa heille erikoisilla supersankaripuvuilla mitä mielenkiintoisempia voimia. Ja sitten vaan pahista jahtaamaan. Mutta leffan kiksi on kuitenkin lumiukkomainen robotti Baymax.

Pullukka, joka on luotu vain auttamaan ihmisiä, terveysrobotti. Baymax on halittava ja rutistettava ilmatäytteinen ihanuus. Voi taas vain ihmetellä, miten periaatteessa ilmeettömään otukseen on kuitenkin saatu niin paljon ilmeikkyyttä, lämpöä ja ihmismäisyyttä.  Kaikki kohtaukset missä tuo Michelin ukko on mukana, ovat nerokkaita. Nauroin ihan vedet silmissä kohtausta, jossa Baymaxin akku on vähissä, jolloin tuo pullukka käyttäytyy kuin olisi juovuksissa.

BIG HERO 6

LEFFA ON huikean hyvä. Hauska, jännittävä ja liikuttava. 3D on oikeastaan ihan turhaa, ja se pääseekin oikeuksiinsa vasta loppukahinassa.

Musiikki on Disneymäisesti erittäin laadukasta. Kuva on tarkkaa, ja täynnä kauniita yksityiskohtia. Nostaisin tämän leffan viime aikaisten napakymppileffojen tasolle, samaan kastiin, mistä löytyy Itse Ilkimys 1 ja 2, Up ja Wall-E.

Tämän voi katsoa joko lasten kanssa tai ilman. Kaikki leffasta kuitenkin löytävät omat juttunsa. Ei kuitenkaan ihan perheen pienimmille, sen verran vauhdikasta menoa elokuva kuitenkin tarjoaa.

Hyvä Disney!

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää