Arjen patabravuurit

Aina ei ehdi valmistamaan ruokaa alusta saakka, mutta se ei tarkoita etteikö ruoka voisi olla herkullista. Atrian Bravuuri-sarjan maukkaan lihaisat kastikkeet soveltuvat kiireiseenkin arkeen ja erityisesti niihin kylmiin talvipäiviin, jolloin tekee mieli lempeää pataruokaa. Pitkään hautuneiden patojen liha on samettisen pehmeää ja maut selkeitä. Sellaisenaan kastikkeet maistuvat varmasti koko perheelle, mutta valmisruokia kaihtamaton kulinaristi tuunaa tuotteista vaivattomasti kielen mennessään vievää herkullista, mutta vaivatonta arkiruokaa.

Man Made Lifestylen koekeittiössä maisteltiin eri patavaihtoehdot ja kokosimme tuunaus- ja lisäkevinkit. Kastikkeet maistuvat parhaimmalta kattilassa lämmitettynä. Kastike saa kiehua hiljalleen noin viitisen minuuttia ja se on sen jälkeen valmista nautittavaksi. Tuunatessa esimerkiksi kuulotettavat tai esilämmitettävät raaka-aineet kannattaa valmistella etukäteen ja lisätä ne padan sekaan lämmitysvaiheeessa. Huomioi padan nopea lämmitysaika myös lisäkkeitä valmistaessasi.

stroganoffPossu Stroganoff

Stroganoff on venäläisen keittiön klassikko, jossa maistuvat tomaatti, smetana ja suolakurkut. Tuunaa Possu Stroganoff täyteläisemmäksi lisäämällä noin 100 gramma smetanaa ja yksi kokonainen maustekurkku kuutioituna. Lisäksi voi kuulottaa sekaan suikaloituja tuoreita herkkusieniä. Tomaattisuutta voi voimistaa ruokalusikallisella tomaattipyrettä. Lisää lopuksi halutessa ripaus vastarouhittua mustapippuria ja halutessa hillosipuleita oman maun mukaan.

Tarjoa lisäkkeenä ohrasuurimoita, jotka voit kuullottaa ennen keittämistä öljytilkassa.

 

 lihapataPorsaan Lihapata

Porsaan lihapata on maustettu perinteiseen makuun sopivaksi muun muassa paprikalla, valkosipulilla ja laakerinlehdellä. Pehmeäntäyteläisiä makuja vaalivat voivat lorauttaa padan sekaan pari desiä ruokakermaa sekä kaksi ruokalusikallista voimakasta sinappia (kokeile dijon- tai kokojyväsinappia). Pikantin maun tuovat myös tuoreet yrtit ja chili. Kokeile vaikkapa oreganoa, salviaa, timjamia tai rakuunaa.

Tarjoa lisukkeena basmatiriisiä, joka on kuullotettu kuutioidun salottisipulin kanssa ennen keittämistä.

 

härkäruukkuHärkäruukku

Härkäruukussa on suomalaista naudanlihaa ja sipulia, tomaatilla, valkosipulilla ja persiljalla maustetussa kastikkeessa. Kastike on haudutettu ravintoloista tutulla Sous vide -menetelmällä, jossa lihaa kypsennetään pitkään matalassa lämpötilassa vesihöyryn avulla. Menetelmän ansiosta liha säilyttää maun, mehevyyden ja ravintoaineet. Härkäruukkuun tuulahduksen ranskalaisesta keittiöstä saat lisäämällä siihen lorauksen ruokakermaa sekä reilun desilitran punaviiniä. Kokoa sekaan myös fines herbes -sekoitus tuoreista yrteistä: kirveliä, ruohosipulia ja rakuunaa. Hienonna yritit ja sekoita lopuksi valmiin kastikkeen sekaan.

Tarjoa lisukkeena uuniperunaa.

 

broileripataBroileripata

Broileripata on joukon uutuus, joka on kaupoissa tammikuusta alkaen. Reilun kokoisia fileeviipaleita sisältävä tomaattinen valkosipulikastike kutsuu kumppaneikseen lorauksen punaviiniä ja noin 150 g kypsennettyjä pekonikuutioita. Täydennä makua vaikkapa tuoreella basilikalla ja persiljalla. Rouhi sekaan mustapippuria oman maun mukaan.

Lisukkeena maistuu kuohkea perunamuusi, joka saa lisämakua esimerkiksi luomusitruunan mehusta ja teelusikallisesta sitruunan raastettua kuorta.

Toimitus

Lue lisää