Paavo Pesusieni kuivalla maalla

Spongebob_Finland_Online_BannerHillitön puolentoista tunnin trippi aikuisillekin.

Pakko tunnustaa, etten ole koskaan yhtäkään jaksoa Paavo Pesusientä nähnyt, mutta kun kävin katsomassa Big Hero 6 -leffan, tämän leffan traileri tuli vastaan, ja silloin päätin, että nyt on pakko menettää Paavo Pesusieni -neitsyys.

Ja kyllä kannatti. Huikean hauska leffa, joka naurattaa näin vielä seuraavanakin päivänä.

Lapsillakin tuntui olevan hauskaa viimeistä penkkiä myöten loppuunmyydyssä leffasalissa.

Toki me aikuiset kuitenkin nauroimme eri asioille ja eri kohdissa.

Juoni on yksinkertainen. Paavon työhän on paistaa rapupiirasia, kilpailevan ravintolan omistaja Planktoni haluaa ryöstää piirasien salaisen reseptin. Taistelun tuoksinassa resepti kuitenkin katoaa salaperäisesti, ja Paavon ja Planktonin on yhdistettävä voimansa, rakennettava aikakone ja lähteä etsimään salaista reseptiä. Ja lopulta päästään sinne kuivallekin maalle, jossa Paavo ystävineen muuntautuu supersankareiksi erilaisine voimineen ja resepti on saatava pois pahalta merirosvolta.

Leffa on siis pääosin perinteistä animaatiota, mutta loppukahinassa yhditetään oikeat ihmiset ja Paavo ja muut hahmot 3D:nä.

3D on riemullista katsottavaa. Varsinkin toimintakohtaukset todellakin toimivat, ja huumehörhöinen värien ilotulitus on kaunista katseltavaa.

Huumeista puheenollen, en tiedä mitä kamaa näiden hahmojen luojat ovat vetäneet. Väittäisin, että koko leffa on varmaan verrattavissa LSD-trippiin. Sen verran outoja hahmoja ja vieläkin oudompaa menoa elokuva esittelee.

Mieleenpainuvin kohtaus on, kun Planktoni menee Paavon aivoihin, joka on kerrassaan hattarainen maailma sateenkaarineen ja karamelleineen.

Mutta tätä leffaa voi oikeasti lämpimästi suositella, oli sitten katsoja aikuinen tai lapsi. Leffan pituus on juuri sopiva (puolitoista tuntia), ja missään vaiheessa katsojaa ei kuitenkaan päästä hyytymään tai kyllästymään.

Minusta tuli kerta heitolla Paavo Pesusieni fani. Pakko varmaan tutustua TV-sarjaan ja kymmenisen vuotta sitten tehtyyn kokopitkään elokuvaan.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää