Injustice: Gods among us

 

injustice

Konsolipelin sarjakuvaversio toimii tarinallisesti hyvin.

Vuoden 2013 kuukauden myydyin peli jenkeissä ja briteissä oli Injustice: God among us. Suurella tohinalla Mortal Kombatin tekijöiden uutta peliä odotettiin kuin kuuta nousevaa. Eikä syyttä, peli sai hyviä arvioita ja pelikansa tykkäsi. Miksi vaihtaa Mortal Kombateista tuttu kaava eriksi, otetaan vain nippu DC:n suurimpia hahmoja ja laitetaan ne taistelemaan toisiaan vastaan. Yksinkertaista ja toimivaa.

Samaan aikaan suollettiin markkinoille sarjakuva. Itse asiassa pitkä sarja sarjakuvia.

Jenkeissä ollaan menossa vuodessa neljä, ja nyt saamme nauttia täällä pohjolassa ensimmäisen vuoden ensimmäisestä puolikkaasta, eli jatkoa mitä ilmeisemmin luvassa.

Tarinan kirjoittaja Tom Taylor on kirjoittanut mm. paljon Star Wars matskua Dark Horse comicsille ja hän on vastuussa  moniin käsikirjoituksiin myös Wolverinen naispuolisesta versiosta X-23 hahmosta.

Tarina on tämän sarjakuvan vahvuus

Alku on synkkääkin synkempi. Jokeri huijaa Teräsmiehen surmaamaan vaimonsa Lois Lanen ja vielä syntymättömän lapsensa. Pillastunut sinipunasankari tappaa Jokerin raa’asti.

Teräsmies myös päättää lopettaa kaikki sodat maailmasta, asettaen näin itsensä ns maailman herraksi.

Tästä alkaa ”valitse oma puolesi” -kamppailu sekä Oikeuden puolustajien ja muidenkin tuttujen DC-hahmojen, sekä sankareiden, että rikollisten välillä.

Kirja päättyy, kun Batman ja Kissanainen kokoavat oman joukkionsa vastustamaan mm. Teräsmiestä, Ihmenaista ja Vihreää lyhtyä.

TARINAAN LISÄANKEUTTA tuo myös muutamat aika rankatkin kuolemat, ja Batmanin oman Damien pojan siirtyminen Teräsmiehen puolelle.

Siinä missä tarinassa voitetaan, kuvituksessa hävitään. Liuta kuvittajia ja tussaajia vaihtuu liian tiuhaan, eikä oikeastaan tässä koko paketissa ole yhtään oikeasti mieleenpainuvaa kuvittajaa.

Välillä taide on jopa surkeaa. Harmi, koska se pudottaa tältä paketilta tähtiä. Kansitaidekuvat ovat kyllä hienoja.

Näin hyvään tarinaan odottaa mielellään jatkoa, ja jospa tulevaisuudessa saadaan mukaan myös jokunen oikeasti hyvä kuvittaja.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää