Luksusälyä TAG Heuerilta

Sveitsiläisen kelloteollisuuden reaktioita älykellojen saapumiseen saa odotella vielä jonkun tovin, mutta ainakin TAG Heuer nappasi härkää sarvista. TAG Heuer Connected on täysiverinen älykello klassikkovalmistajalta.

Kellon ominaisuuslista on melko tavainomaista luettavaa Android Wear -kellolle. Halkaisijaltaan ison 46mm kellon tauluna toimii suuri 1,5″ näyttö, jonka resoluutio on 360 x 360 pikseliä (hyvä, muttei huippu). 1,6GHz Atom-tuplaydinprosessori sekä 1 Gt:n käyttömuisti yhdistettynä 4 Gt:n tallennustilaan tekevät kellon käyttämisestä viiveetöntä. Akulle luvataan kestoa 25 tuntia. Sveitsissä titaanista valmistettu kellonkuori on 12,8 mm paksu, mutta digijuurien löytyessä Piilaaksosta ja Kiinasta kello ei ole Swiss Made.

Mielenkiintoisinta TAG Heuerissa on hinta, sillä suositushinnaksi ilmoitetaan 1350 €. Tekniikaltaan vastaavia kilpailijoita saa muutamalla satasella, mutta TAG Heuer toivoo yhteistyökumppaneiden sovellusten nostavan kellon käyttöarvoa. Hinnoittelu asettaa kellon myös näppärästi lähelle Apple Watchin Hermes-versioita, joten markkinoita on selvästi seurattu.

Nähtäväksi jää, tuovatko upea viimeistely, yhteistyökumppanit ja perinteikäs nimi tarpeeksi lisäarvoa vauhdikkaasti vanhenevalle elektroniikalle. Välttyäkseen vanhentuneiden luksuselektroniikkatuotteiden hautausmaalta (terveisiä eräälle saksalaisele kameravalmistajalle) Connectedin voi kahden vuoden jälkeen päivittää uudempaan malliin tai jopa mekaaniseksi Carreraksi. Hintaa päivitykselle tosin kertyy ostohinnan verran.

TAG Heuer Connected oranssi

Muualla:

Kellomies – TAG Heuerin älykello hämmentää pakkaa

Hodinkee – Introducing The TAG Heuer Connected SmartwatchMy Thoughts On The TAG Heuer Connected Smartwatch, By Kevin Rose (VIDEO)

Aake

Mediatutkimuksen opiskelija, jonka päivät kuluvat valokuvia ottaessa ja tutkiessa. Vapaalla kiinnostavat eniten vimpaimet, videopelit ja vauhti.

Lue lisää