Joulukalenteri joulunodotukseen

Varsinkin lapsiperheissä joulunodotusta tahdittaa joulukalenteri. Esittelemme kolme joulukalenteria, jotka sopivat myös aikuisempaankin makuun.

Joulukalenteriperinne syntyi Saksassa

Joulukalenteriperinteen juuret ovat 1800-luvun puolivälissä. Ensimmäinen maininta joulukalentereista löytyy saksalaisen Elise Averdieckin lastenkirjasta vuodelta 1851. Kirjassa äiti ripustaa joulunaikaan lasten iloksi seinälle joka ilta uuden kuvan. Tuolloin perheissä päiviä jouluun laskettiin eri tavoin – piirtämällä 24 liituviivaa, joista lapset saivat pyyhkiä yhden pois joka päivä, repäisemällä kalenterin lehtiä tai lisäämällä päivittäin yhden oljen seimeen.

Ensimmäinen painettu kuvajoulukalenteri syntyi niin ikään Saksassa. 1900-luvun alussa painotalon osakas Gerhard Lang ideoi maailman ensimmäisen adventtikalenterin. Joulukalenteriperinne saapui Suomeen 1910-luvulla, jolloin ensimmäiset kalenterit tehtiin itse. 1920-luvulla kauppojen valikoimiin tulivat myös ulkomailta tuodut, valmiit kalenterit. Kotimainen joulukalenterituotanto käynnistyi partioliikkeen ansiosta 1940-luvulla. Ulla von Wendtin suunnittelema ensimmäinen Partiotyttöjen adventtikalenteri julkaistiin vuonna 1947.

Kalenteri2015

Haribon joulukalenteri on täydellinen niille, joille ei suklaa maistu. Kalenterista riittää jännitystä niin perheen nuoremmille kuin isommillekin joulunodottajille. Kalenterin luukkujen takaa paljastuu Haribon tuttuja herkkuja sekä yllätysleluja. Lisäksi QR-koodin avulla joulutekemistä löytyy myös Haribon verkkosivuilta. Hinta noin 8 euroa.

7530

Sveitsiläinen Lindtin joulukalenteri on suunnattu aikuisille. Se sisältää laajan valikoiman erilaisia klassisia suklaakonvehteja, joista osa sisältää alkoholia. Kalenterin luukut kätkevät sisäänsä 14 erilaista konvehtia, joissa makuina muun muassa maitosuklaa, nougat, nougat-vanilja, tummasuklaa-marsipaani, appelsiini-marsipaani, tummasuklaa-appelsiini ja pähkinäkrokantti. Saatavilla vain Stockmanneilta. Hinta noin 24 euroa.

75097_box1_in

Lego Star Wars -joulukalenterissa joulupukinasuinen C-3PO lentää halki avaruuden ja jakaen lahjat galaksin lapsille. Kalenterissa on 24 luukkua täynnä pientä koottavaa: elokuva-sagasta tuttuja hahmoja, avaruusaluksia ja ajoneuvoja. Tämä kalenteri kutkuttaa varmasti sekä lapsia ja nuoria että 70- ja 80-luvuilla syntyneitä, joiden lapsuuteen Legot ja Star Wars -elokuvat kuuluvat saumattomasti. Hinta noin 34,95 euroa.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää