Left to right: John Cho plays Sulu, Anton Yelchin plays Chekov, Karl Urban plays Bones, Chris Pine plays Kirk, Zachary Quinto plays Spock and Simon Pegg plays Scotty in Star Trek Beyond from Paramount Pictures, Skydance, Bad Robot, Sneaky Shark and Perfect Storm Entertainment

Star Trek Beyond


Taas mennään kohti tuntemattomia korpimaita


Itse olen tykännyt aina kaikista Star Trekeistä kaikissa muodoissa niin tv-sarjoina kuin leffonakin. Kun J. J. Abrams aloitti koko komeuden alusta vuonna 2009, olin myyty. Nämä kaikki kolme elokuvaa ovat olleet loistavia, eikä tämäkään ole poikkeus.

Enterprisen miehistö saa tehtäväkseen mennä syvälle nebulan syvyyksiin pelastustehtävälle. Pian käykin ilmi, että kyseessä on Krall pahiksen (Idris Elba) kehittämä ansa ja koko liittoutuneiden planeettojen liitton suuri avaruustukikohta on hyökkäyksen kohteena. No tottakai reipas Enterprisen väki yrittää estää kyseisen terroristihyökkäyksen.

Vaikeutena vain on, että hyökkäyksen jälkeen sankareittemme alus on tuusan nuuskana tuntemattoman planeetan pinnalla, ja koko porukka on ripoteltu pitkin planeettaa. Osa vankeina ja osa löytää uusia liittolaisia tulevaan taisteluun. Ja siitähän se rähinä sitten saadaankin kasaan.

Huomaa että ohjaaja Justin Lin on tottunut ohjaamaan Fast and Furious tyyppisiä toimintapläjäyksiä, nimittäin niin kovaa mennään koko ajan, että katsomosta meinaa happi loppua. Hyvä niin, tällaisiin leffoihin ei mitkään suvantokohdat kuulukaan. Mutta koko ajan mukana on myös miellyttävää lämpöisyyttä ja huumoriakin.

Koko alkuperäinen, aikoinaan todella hyvin castattu näyttelijätiimi on mukana. Ja hyvinhän he roolinsa vetävätkin. Itse kapteeni Kirkin (Chris Pine) roolia on jopa hieman edellisiin osiin nähden pienennetty ja tällä kertaa esimerkiksi enemmän etualaa saa Dr McCoy (Karl Urban).

Paljon pientä ja isoa sälää heitetään valkokankaalle, mutta 3D ei toimi kovin hyvin, paitsi kieputuskohtauksissa alkoi hieman mahaa vääntämään. Loistavaa viihdettä niille, jotka näistä pitävät.  Jatko-osaa odotellessa. Sitä ennen saamme ensi vuonna nauttia uudesta Star Trek: Discovery -tv-sarjasta, jonka teaser-traileri julkaistiin jokin aika sitten.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää