Oikeuden puolustajat 4 – Verkosto


Supersankarit saavat vastaansa supersankareita


Tämä, jo neljänteen suomennettuun kirjaseen päässyt tarinakokonaisuus lähtee nyt hieman harhateille. Vaikka Geoff Johns edelleen jatkaa käsikirjoittajana, tarina alkaa puuroutua. Samoin käy myös taiteen kanssa. Mitä useampi piirtäjä sopassa on, sitä huonommalta kokonaisuus vaikuttaa. Harmi sinänsä. Liikaa uusia hahmoja tumpataan mukaan, mutta kenenkään taustoja tai voimia ei kuitenkaan ehditä tarpeeksi selittää, joten kokonaisuus alkaa olla hyvinkin sekava.

OIKEUDEN puolustajat etsivät riveihinsä lisää väkeä, joten kanditaatteja kutsutaan paikalle. Osa kieltäytyy kunniasta saman tien, ja lopulta uusina koejäseninä paikalle jäävät Atomi, Tulimyrsky ja Elementtinainen. Sillä aikaa kun Oikeuden puolustajat selvittelevät poliittista selkkausta ja omia välejään, nuorella kolmikolla on muuta puuhaa heidän pysäyttäessään Desperadon hyökkäystä Vahtitornissa. Lopulta poliittinen selkkaus johtaa siihen, että Oikeuden puolustajat päätyvät nujakkaan Amerikan oikeuden puolustajia vastaan. Mukana taistossa pyörii myös mystinen Pandoran lipas, sekä itse Pandorakin.

Vielä kun paljastuu, että yksi uusista koeajalla olevista Oikeuden puolustaja kanditaateista on kaksois, jopa kolmois agentti, alkaa olla kunnon myräkkä kasassa. Viimeisillä sivuilla sankarit saavat vastaansa hyvinkin tutun oloisia tyyppejä, jotka kutsuvat itseään Rikossyndikaatiksi. Eli jatkoa varmasti seuraa.

TARINA tarinan sisällä sinänsä on ihan hyvä, mutta se poukkoilee liikaa syrjäpoluille. Ihan liikaa uusia sankareita käväisee sarjakuvan sivuilla vain kääntymässä, ilman oikeastaan mitään syytä. Ja osa hahmoista vaikuttaa kyllä väen vängällä väännetyiltä. Käsikirjoitus palaa raiteilleen vasta kirjan loppupuolella.

Taide vaihtelee erittäin hyvästä suorastaan epämiellyttävään. Harmillista. Jos kokonaisuus olisi pidetty simppelimpänä, tämä olisi voinut olla todella hyvä. Tällä kertaa hieman vähemmän tähtiä, mutta jatkoa jännityksellä kuitenkin odotan.

Käsikirjoitus: Geoff Johns
Kuvitus: useita
Suomennos: Antti Koivumäki

 

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää