Vesimies ensimmäinen osa: Vedenpaisumus


Vesimiehen oma seikkailu on yhtä diplomaattiselkkausta


Nyt kun Aquamanin oma elokuva on Jason Momoan ansiosta pyörinyt jo jonkin aikaa valkokankailla, on oikein mainiota saada myös Vesimiehen omat seikkalut seitsemän ensimmäistä numeroa sisältävänä kirjasena tänne pohjolan perukoillekin. Harmi, että seikkailut eivät ole ihan niin mielenkiintoisia kuin olisin toivonut. Mutta kyllä tämänkin opuksen mielellään hommaa ja lukee DC-sarjakuvien sekaan.

Oikeuden puolustajien riveissä olemme aiemmin jo Vesimiestä nähneetkin. Nyt tämä atlantislaisen äidin ja pintamaailman miehen, majakanvartijan rakkauden hedelmä Arthur Curry seikkailee itsekseen. Tai ei nyt ihan. Pääasiassa hänen vierellään seikkailussa nähdään hänen upea punatukkainen tyttöystävä Mera, atlantislainen hänkin.

Atlantiksen valtiaana toimiminen pitää Vesimiehen kiireisenä eri puolilla maapallon merialueita. Ksenofobinen terroristijärjestö Vedenpaisumus pitää pintavaltioita uhkanaan ja merien saastuttajana. Heidän hyökkäyksien estäminen vie Vesimiehen aikaa. Samalla kuvioihin ilmestyy myös Vesimiehen vanha, isänsä kuolemasta kaunaa kantava Paholaisrausku hinkuaa Vesimiehen verta. Paholaisrausku liittoutuu omalla tavallaan N.E.M.O. terroristijärjestöön jota johtaa Kalastajakuningas ja viehkeä leidi nimeltä Ventti.

Pääosaan tässä seikkailussa nousee kuitenkin Merituuli-suurlähetystössä tapahtuva terroriteko, joka monien väärinkäsitysten myötä johtaa sodan uhkaan Yhdysvaltojen ja Atlantiksen välille. Tyhmät jenkit pitävät tietenkin atlantislaisia vieraana rotuna ja uhkana, jota vielä johtaa puoliksi ihminen ja puoliksi merenelävä Vesimies. Paljon tapellaan aseet ja nyrkit paukkuen diplmomaattisten väärinkäsitysten vuoksi. Lopulta jopa Teräsmies saapuu paikalle ihmettelemään melskettä, ja tappeluhan siitä tulee näiden kahden Oikeuden puolustajan välille.

Omasta mielestäni vähempikin politiikka olisi tähän sarjakuvaan riittänyt. Muutama numero menee oikeastaan ihan turhaan ohi toisiaan mätkiessä. Muuten kyllä Dan Abnettin kirjoittama juoni toimii ihan soljuvasti, ja tarina päättyy juuri niin, että lukija haluaa lukea lisää, miten tässä lopulta käy?

Kuvittajia on aikamoinen liuta, silti jälki on pääosin tasaisen hyvää. Itselleni tunnistettavin kuvittaja joukosta on kirjan kannestakin vastaava Brad Walker. Ihan mielenkiintoinen ja poliittinen alku Vesimiehen uudelleensyntymisen DC-universumissa.

Kirjoittaja: Dan Abnett
Kuvittajat: Oscar Jiménez, Brad Walker, Scot Eaton, Philippe Bridnes, Mark Morales, Andrew Hennessy, Wayne Faucher
Suomennos: Antti Koivumäki
RW kustannus

 

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää