Mena Massoud as the street rat with a heart of gold, Aladdin, and Will Smith as the larger-than-life Genie in Disney’s ALADDIN, directed by Guy Ritchie.

Aladdin


Disney uudelleenlämmitti 1000 ja yhden yön tarinan näyteltynä elokuvana


Aladdin jatkaa Disneyn linjaa tehdä animaatioista joko live action -elokuvia tai realistisen näköisiä tietokoneanimaatioelokuvia. Aiemmin valmistuneita ovat muun muassa Dumbo, Kaunotar ja hirviö sekä Viidakkokirja. Lisäksi Leijonakuningas on jo aivan nurkan takana heinäkuisella ensi-illallaan.

Vuoden 1993 animaatioklassikkoon pohjautuva uusi Aladdin on John Augustin (Big Fish) ja Guy Ritchien käsikirjoittama, joista jälkimmäinen on myös elokuvan ohjaaja. Elokuvassa onkin Ritchien energinen ja veijarimainen fiilis, joka toki nimenomaan sopiikin Aladdiniin. Elokuva tekee kunniaa piirretylle, mutta joiltain osin käsikirjoitusta on siistitty sopimaan myös nuoremmille katsojille.

ELOKUVAN hulvattominta menoa ja näyttävimmät kohtaukset ovat tietenkin lampunhengen (Will Smith) vetovastuulla. Smith tuo hahmoon hienoa syvyyttä ja huumoria. Mena Massoud Aladdinina ja Naomi Scott Jasminena ovat täydellinen tarinan lumoavana pariskuntana. Harmillisesti Marwan Kenzari ei vakuuttanut Jafarin roolissa, mutta toisaalta kyse voi olla myös käsikirjoituksesta ja ohjauksesta, sillä Jafarin hahmo ei vain ilmentynyt yhtä pahan pelottavana kuin piirretyssä.

Aladdin on musikaalielokuva ja sen alkuperäisistä kappaleista vastaavat Alan Menken, Howard Ashman ja Tim Rice. Lisäksi elokuva on saanut kaksi uutta laulua, jotka ovat Menkenin sekä Benj Pasekin sekä Justin Paulin (La La Land) käsialaa.

ODOTETTU Aladdin on komeasti toteutettu, mutta tarinassa on muutamia suvantovaiheita ja tarpeettomia sivujuonteita, joita karsimalla kokonaisuus olisi säilyttänyt alkuperäisen elokuvan energisyyden. Kaiken kaikkiaan kuitenkin viihdyttävä versio, joka on onnistunut säilyttämään piirretyn fiilistä.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää