My Hero Academia 4

3/5

Taisteluja taisteluiden perään

Edelliset osat lukeneet tietävät missä mennään. Tai jos hyppäsit mukaan vasta nyt tähän mangatarinaan, kannattaa tsekata arvioimani aiemmat osat.

Kuten jo viimeksi sanoin, tarina hieman jäi junnaamaan paikalleen, ja niin se junnaa nytkin, mutta on se silti mielenkiintoista luettavaa. 

OPPILAIDEN KILPAILU jatkuu nyt edellisessä osassa vihjatulla ratsastuskisalla. Ratsuina toimivat erinäiset hahmot, oliot ja laitteet. Kilpailu on joukkuekilpailu, jossa tarkoituksena on riistää vastapuolen joukkueelta mahdollisimman paljon otsanauhoja. Alkupuolisko pokkarista käsittelee pääosin joukkueiden valintaa, ennen kun päästään itse ratsastuskisaan. 

”Vaikka ollaan kilpailijoita, pitää tosi usein tehdä yhteistyötäkin”.

Uusi hahmo Mei Hatsome myös esitellään. Hän opiskelee koulun teknisellä linjalla, jossa valmistetaan laitteita, joilla oikkuja on helpompi hallita. Tästä tytöstä on todellista hyötyä pääsankarillemme Izukolle. Kymmenen miljoonaa pistettä olis jaossa, mutta kuka tai ketkä sen lopulta saavat?

Välillä salamyhkäisesti puhutaan myös oikkuliitoista. ”Valittiin sopiva partneri, jonka avulla omaa voimaa voi kehittää eteenpäin…”

Izuku kriiseilee omista voimistaan ja pohtii itsensä syvimpiä tuntoja.

Loppu osassa sitten alkavatkin kaksinkamppailut toisiaan vastaan.

Tästä enemmän sarjan seuraavan osan arvostelussa.

My Hero Academia jatkaa samalla hieman turhankin rutiininomaisellanpolulla. Mutta onneksi päähenkilöitä myös muistetaan välillä taisteluiden tiimellyksessä hieman syventääkin, että manga ei jää pelkäksi tappelun nujakoinniksi.

Kohei Horikoshi
Japanista Suomentanut: Antti Valkama
Punainen jättiläinen

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää