Rocco LaMotta – Sikojen klaani

4.5/5

 Tekijä: Juba Tuomola
Kustantaja: Otava kirjapaino

Juba yllättää uudella rikosetsiväsarjakuvallaan

Kaikki varmasti tuntevat Viivin ja Wagnerin, Juban luoman pariskunnan. Sika ja nainen elävät rinnakkain arjen pyörityksissä. Nyt Juba on luonut aivan uuden hahmon etsivä Rocco LaMottan. Vahvoista naisista ja sikateemasta ei tässäkään päästä eroon. Kaupungissa tapahtuu raakoja murhia ja naispoliisipäällikkö pistää LaMottan tutkimaan tapauksia. Yksityselämässään Rocco pitää vanhemmista naisista, tosin tässä on aina riskinsä, että seuralaista luullaan Roccon äidiksi. Rocco selvittää raakaa tapausta ruma, oksennusta muistuttava kravatti tanassa. Pian käy ilmi, että murhien takana on sikojen klaani. Ihmismäisten geenimanipuloitujen sikojen heimo. Monen monta väkivaltaista tapahtumaa käydään läpi, ennen kuin tapaus on selvitetty.

PIDÄN JUBAN uutukaisesta kovasti. Tuomolan ronski piirrostyyli sopii juuri tällaiseen seksiä ja väkivaltaa tihkuvaan underground-henkiseen rikossarjakuvaan. Värimaailmakin on pääasiassa hyvin maanläheistä ja sopivan ankeaa. Hahmot ovat hyvin luotuja ja mielenkiintoisia. Naisvoimaakin löytyy, samalla tavalla kuin Viivistäkin. Tuntuu, että naiset hallitsevat Tocconkin elämää, niin kuin Wagnerinkin. Silti kummallakin hahmolla Roccolla ja Wagnerilla, on kuitenkin myös oma selkeä polkunsa kulkea. Huumoriakin tämä melkein 50-sivuinen albumi tarjoilee sopivassa mittakaavassa. Mielenkiintoinen ja mukaansa tempaava tarina. 

Mielelläni luen tulevaisuudessa lisääkin Rocco LaMottan seikkailuja.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää