Kersantti Napalm: Salatut elämät

Yllätyksellinen ja hauska, kuten aina

Ei kyllä uskoisi, että Kersantti Napalm on seikkaillut ja viihdyttänyt meitä jo 30 vuotta. Itse olen tuosta ajasta roikkunut Napalmin kyydissä vasta murto-osan, mutta mukana on ollut ehdottoman mukava olla.

Vesa Vitikainen valottaa lehden lopussa kirjoituksessaan Napalmin historiikkia, ja aihioita siitä miksi ja miten, ja varsinkin mistä vaikutuksista Napalm on syntynyt. Tosin hän heittää myös viimeisessä lauseessa kovan uhkauksen, jonka en todellakaan toivo toteutuvan. Mukana myös pieni esipuhe, ja konnagallerian esittely. Loput lehdestä on annettu itse sarjakuvalle, joista on osa värillisiä, osa mustavalkoisia. Ja kuten kuuluukin, kaikki Napalmin stoorit ovat Vesa Vitikaisen käsialaa.

Taiteilijoina nähdään tuttuja Napalmin piirtäjiä ja ainakin itselleni muutama uusikin kuvittaja. Ensimmäinen tarina Salatut elämät III on hieno kunnianosoitus Marveli Salatut sodat sagalle.

Olin tavallinen supervoimaton teini lukiessani sitä ensimmäisen kerran, ja tarina iskee vieläkin

Vitikainen Salatuista sodista.

Toisessa tarinassa Koneiden marssi saamme hieman omanlaisensa tulkinnan, esikuvana varmaankin Terminator.  Kolmas tarina on hirtehisen hauska Sydänmailla. Siinä eräs poliittinen liike saa kuulla kunniansa, kärähdettyään hauskalla tavalla. Pellen katse -tarina alkaa mielenkiintoisella teemalla ”pallomeren pohjalta löytyi lapsen ruumis”. Tarinassa Harmaa, ollaan taas avaruusolioiden kimpussa. Tarinassa on myös ripaus seksiä.  Asbestimies palaa vankilaan tarina on ehkä kuvitukseltaan ja juoneltaan lehden huipuinta antia. Kuvituksesta vastaa Napalmin kansainvälinen piirtäjä Maximillian Meier

Ei sillä, kaikki lehden kuvittajat ovat tehneet upeaa työtä. Tähän vaan silmäni rakastuivat. Ja lehden päättää hauska yhden sivun kokonaisuus Art of Vengeance.

Niin ja lehteen on päätynyt myös Napalm seikkailun muka-kansi: pinup-kuva by Veli Loponen. Tässä on tyyliä kerta kaikkiaan! 

Kuten sanoin. Vitikainen osaa tarinankerronnan, ja kaikki kuvittajat ovat taitavia ja laadukkaita. Jokaisella oma mainio persoonallinen ote luoda Napalmin tarinat verkkokalvoillemme.

Hyvälle mielelle näistä sopivan raisuista Napalmin seikkailuista aina tulee. Terveiset Vitikaiselle, että kirjoitteleppa Napalmia vielä ainakin toisetkin 30 vuotta. Ja ansiokkaat syntymäpäiväonnittelut Kersantti Napalm!

Toimitus

Lue lisää