Suurmiehillekin maistunut daiquirí syntyi Kuubassa 

Tampereen Barmaciassa voi nautiskella ammattitaidolla luotuja cocktaileja sekä ravintolassa valmistettuja latin streetfood -herkkuja. Barmacian Leon Aguilera ja Sami Lappalainen kertovat juomien historiasta ja antavat vinkkejä miten ne syntyvät kotona.

Barmacian Leon Aguilera näyttää videolla miten daiquirí syntyy.
Barmacian Leon Aguilera näyttää videolla miten daiquirí syntyy.

DAIQUIRÍ on juomasekoitus, joka on syntynyt saman nimisessä kaivoskaupungissa Kuubassa. Juoman kehittäjäksi nimetään amerikkalainen kaivosinsinööri Jennings Cox, joka työskenteli Kuubassa.

Alunperin cocktail tarjoiltiin rouhitulla jäällä täytetyssä lasissa. Jään päälle kaadettiin teelusikallinen sokeria ja yhdestä kahteen limetin mehu. Lopuksi lisättiin vaalea rommi ja seos sekoitettiin pitkävartisella lusikalla. Myöhemmin daiquiría alettiin valmistamaan cocktailravistimella samoista raaka-aineista, mutta hienojakoisemmalla jäämurskalla.

Juoma säilyi vuoteen 1909 saakka paikallisena, mutta amiraali Lucius W. Johnson esitteli juoman armeijan ja laivaston clubilla Washington D.C.:ssä, jolloin juoma löysi uuden yleisön. Daiquirí tuli erityisen suosituksi 1940-luvulla Yhdysvalloissa. Daiqurí maistui muun muassa sellaisille suurmiehille kuin kirjailija Ernest Hemingwaylle sekä presidentti John F. Kennedylle.

– Frozen daiquiríin tarvittava jäämurska syntyy kotioloisssa blenderillä, jossa on jäänmurskausominaisuus ja riittävästi tehoa. Blenderin avulla juomaa voi tehdä myös valmiiksi kannuun isommalle joukolle kasvattamalla aineosien määriä, vinkkaa Leon Aguilera Barmaciasta.

Vesimeloni-daiquirí

  • 1/2 limetin mehu
  • 2 cl ruokossokerisiirappia tai 1 tl tomusokeria
  • vesimelonilohko
  • 4 cl vaaleaa rommia

Lisää limetin mehu, siirappi tai sokeri sekä vesimelonilohko shakeriin ja painelene cocktail-survimella vesimelonilohkon rakenne rikki tasaiseksi soseeksi. Lisää rommi ja jääpaloja ja ravista hyvin. Kaada juoma cocktail-lasiin siivilöiden jäät pois ja viimeistele cocktail jäämurskalla.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää