Kahviluksusta kapselista

Kahviloiden erikoiskahvit vievät kielen mennessään, mutta harvat kuitenkin uppoutuvat kahvinvalmistuksen saloihin tai hankkivat hifistelylaitteita. Hyvää kahvia voi saada napinpainalluksella, nopeasti ja ilman säätämistä Nescafé Dolce Gusto -kapseleista Delonghin Dolce Gusto -keittimellä.

Keitin valuttaa juoman siististi suoraan kuppiin.
Keitin valuttaa juoman siististi suoraan kuppiin.

Kapselikeittimiä on ollut markkinoilla jo muutamia vuosia ja monissa kodeissa ja työpaikoillakin on siirrytty nauttimaan kapseleista valmistetuista kahvijuomista. Itse suhtauduin kapselikoneisiin epäilevästi. Voisiko miniatyyrikokoisen vanukaspurkin näköisestä pakkauksesta tulla aromikasta kahvia? Kyllä vain tulee! Kahvit ovat runsaan aromikkaita ja laadultaan hyvää keskitasoa. Eikä kahvikupin hintakaan ole päätähuimaava: mustan kahvijuoman valuttaa kuppiin noin 0,36 euron hinnalla.

Kapseleista on myös mahdollista valmistaa maitokahvijuomia kahden kapselin tekniikalla valuttamalla ensin vaaleasta kapselista maitojauheesta syntyvä maitovaahto ja sitten tummasta kapselista kahvishotti. Itse odotin maun muistuttavan 90-luvun lopun instant-kahvijuomia, mutta ei sittenkään! Maku oli – positiivisessa mielessä – laadukkaan kahviautomaatin tasoa! Maitokahvin hinnaksi tulee karkeasti noin 0,72 euroa.

TIESITKÖ, että myös kaakaon ja teen sekä kylmien juomien ystävät löytävät Nescafé Dolce Gusto -valikoimasta suosikkinsa? Vaikka en olekaan kaakaon suurkuluttaja (toisin kuin kahvin), niin kokeilemani kaakaojuomat sopivat varmasti myös aikuisempaan makuun täyteläisen makunsa vuoksi. Joulun lähestyessä perinteiselle glögille vaihtoehtona voi olla vaikkapa chai latte, jossa itämaisen mausteinen tee yhdistyy maitovaahtoon. Marrakesh style tea tuo tuulahduksen Pohjois-Afrikasta yhdistäen vihreää teetä ja minttua. Miedosti makeutettu teejuoma soveltuu vaikkapa kylmeneviin iltoihin. Kesällä Dolce Gusto -keittimellä syntyvät niin Cappucino Ice ja Freddo Cappuccino -jääkahvijuomat sekä persikan tai sitruunan makuiset Nestea-jääteet.

Ajattoman tyylikästä italialaista muotoilua

Italialaisen kodinkonemerkin Delonghin Dolce Gusto -keittimet ovat helppoja käyttää, vaivattomia pitää puhtaana ja katseenkestäviä. Dolce Guston keittimiä on muotokieleltään kolmea erilaista: veikeä Piccolo, muodokas Melodica ja näyttävä Circolo. Miksi piilottaa veistoksellinen keitin keittiöön? Tämän paikka on esimerkiksi ruokasalin konsolipöydällä tai toimiston neuvotteluhuoneessa. Irrotettavan vesisäiliön ja ainakin Circolon mukana tulevan pienen roska-astian avulla sijoitat keittimen sinne missä haluat sitä käyttää. Oma keittimeni löysi paikkansa ruokapyödän viereisen lipaston päältä.

Juomat valmistuvat 15 barin paineella siististi suoraan kuppiin. Keitin lämpenee käyttövalmiiksi nopeasti ja juoma valmistuu sekunneissa. Keittimistä on saatavilla myös automatic-mallit joilla voi kahvijuomaa tuunata vahvemmaksi tai miedommaksi oman maun mukaan käyttäen rullasäädintä.

Nescafé Dolce Gusto -laite ja kapselit ovat varmasti toivottu lahja ja laitteesta on iloa pitkin vuotta koko perheelle.

[divider]Katso videolta miten kahvi syntyy suoraan kuppiin.[/divider]

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää