Sugar

Kuumaa sokerista huumaa joka saa varmasti nauramaan.

On tässä vuosia vierähtänyt kun olen Marilynin tähdittämän Piukat paikat -elokuvan nähnyt. Ja se oli kyllä toisaalta hyvä asia. En liikaa muistanut juonen kulkua.

Näin Tampereen Teatterin musikaali tuntui jopa uudelta kokemukselta. Ja kyllähän se pirulauta pisti naurattamaan ihan vedet silmissä. Harvemmin katsomossa näin paljoa räkätetään, huudahdellaan ja annetaan väliaplodeja. Juonihan, niille jotka eivät sitä muista, on perus miehet-naistenvaatteissa-farssi.

Lari Halme ja Risto Korhonen. Kuva: Harri Hinkka, Tampereen Teatteri
Lari Halme ja Risto Korhonen. Kuva: Harri Hinkka, Tampereen Teatteri

GANGSTEREIDEN JAHTAAMAT muusikot päätyvät instrumentteineen tyttöorkesteriin Chigacosta Miamiin, luullen olevansa turvassa vainoajiltaan. Monen sopan kautta roolileikkiä on jatkettava, ihastuttavaa Sugaria autettava ja vähän miljonääriäkin siinä sivussa leikkiä ja vikitelläkin. Lopulta gangsteritkin ovat jälleen kannoilla joten lopussa ei perinteiseltä ovistaryntäilyfarssiltakaan vältytä.

LAVASTUS, PUVUSTUS, valot, kampaukset ja muut ovat silmänruokaa katsojalle. Jälleen kerran Tampereen Teatterin päänäyttämö tuntuu jopa isommalta, mitä se oikeasti onkaan. Varsinkin kun joukkokohtauksissa taitaa lavalla olla jopa kaksikymmentä viisi näyttelijää saman aikaisesti, niin onhan se hienoa. Koreografillisesti kohtaukset ovat ihan perus musikaaliteatteria. Mutta steppaavat gangsterit ja ihan viimeinen laulu/tanssi numero salpaavat melkein hengen. Upeaa!

Kuva: Harri Hinkka / Tampereen Teatteri
Kuva: Harri Hinkka / Tampereen Teatteri

Musiikki kaikkine Bububbi duu juttuineen on periaatteessa toimivaa musiikillisesti ja laulullisesti. Itse en vain kovin syttynyt biisien suomalaisiin teksteihin ollenkaan. Hyvin heppoista.

OHJAUS ON toimivaa ja miellyttävää. Ja varsinkin lavasteiden kanssa näyttelijöiden liikuttelu toimii sopusuhtaisesti ja välillä jopa nerokkaasti.

Mutta onhan tämä kolmen miehen show

Helena Rängman näytteli, tanssi ja lauloi Sugarin roolinsa perusvarmasti. Mutta sori vaan ihastuttava Sugar, tämä on kolmen miehen show.

Helena Rängman, Lari Halme ja Risto Korhonen. Kuva: Harri Hinkka / Tampereen Teatteri
Helena Rängman, Lari Halme ja Risto Korhonen. Kuva: Harri Hinkka / Tampereen Teatteri

Ristiinpukeutujat Joe ja Jerry: kuminaamat ja venkoilijat Lari Halme ja aina yhtä ihastuttava Risto Korhonen. Näkee, että kumpikin nauttii rooleistaan täysillä. Ja muutokset naisesta mieheksi tapahtuvat, no ehkä yhtä nopeasti kuin naisen mielipiteenkin vaihto.

Eihän tälle epäsuhdalle parille voi kuin nauraa. Ja tuntuu, että joko pojat, tai ohjaaja on sinne soppaan vähän omiakin juttuja lisäilleet. Loistavaa!

Mutta sopasta puhuttaessa, kun sinne lisätään aiemminkin Korhosen kanssa paljon huumoripläjäyksiä aiheuttanut mauste, nimittäin Ville Majamaa vanhana miljonääri Osgoodina, niin voi taivas! Aortan repeäminen naurusta on taas liian lähellä!

Melkein pitäisi laissa kieltää tätä kolmikkoa pääsemästä yhtä aikaa lavalle.

Kiitos jätkät! Hienoa työskentelyä. 

PERIAATTEESSA EN haluaisi antaa ihan näin paljon tähtiä tällaiselle takuuvarmalle lähestyvän pikkujoulukauden hitille, mutta kyllä se noiden kolmen jätkän kombinaatio on niin toimiva että!

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää