Uncharted: The Nathan Drake Collection

PS4_Uncharted_TNDC packshotKiipeilyä ja juoksua viidakoissa ja maailman äärissä PlayStation 4:lla.

Se mitä Indiana Jones teki elokuvissa ja Lara Croft aiemmin peleissä, tapahtuu nyt pelimaailmassa miehisemmässä muodossa hyvässä kolmen pelin yhteispaketissa. Paketti sisältää pelit Drake’s Fortune, Among Thieves ja Drake’s Deception. Ensivaikutelma peleistä vaikuttaa hyvältä. Pelijulkaisu on aiemmin PlayStation 3-konsolille ilmestyneen seikkailutrilogian remaster-versio PS4-konsolille.

Vaikka itse en olekaan mikään kolmannen persoonan ammuntapelien ystävä, näissä peleissä on onneksi kuitenkin ammuskelua ja turpiinlyöntiä vain murto-osa. Enemmän aikaa käytetään erilaisten puzzlejen ratkaisemiseen, senillä roikkumiseen ja hyppimiseen, sekä jonkin verran myös hiippailuun ja piileskelyyn.

Kaikissa kolmessa pelissä on panostettu hyvin juoneen ja käsikirjoitukseen. Erilaisia arvoituksia ratkaistaan mitä mielikuvituksellisemmissa paikoissa ympäri maailmaa. Aarteita etsitään ja roistoja paetaan. Ja juoneen kuuluu myös tietenkin yllättävät, välillä jopa absurdit käänteet. Vai miltä esimerkiksi kuulostaa natsisaksan aikainen sukellusvene keskellä viidakkoa?

Grafiikka paranee osa osalta, samoin pelattavuuden jouhevuus. Itseasiassa juuri näihin asioihin onkin tässä yhteispaketissa tehty uudistuksia. Toisaalta välillä grafiikan kanssa siltikin on se ongelma, että kallionkielekkeellä roikkuessa ei voi olla ihan varma, minne suuntaan seuraavaksi hypätä tai kurkottaa. Onko tuo liaani vai varjo kalliossa?

Myös kameran seuraamisessa on havaittavissa pientä ongelmaa. Turhan usein on pysähdyttävä itse korjaamaan kamera parempaan kulmaan.

VAIKKA TARINA eteneekin ihan jouhevasti, silti peli etenee suht lineaarisesti. Mutta välillä tulee tunne, että mitähän tässä nyt seuraavaksi pitääkän tehdä ja mikä ratkaisu tähän puzzleen on? Toki peli vinkkailee kiitettävän paljon pelaajaa etenemään.

Ja pakenemiskohdissa tulee turhan usein pakokauhu ja niitä joutuu jankkaamaan turhan paljon uudestaan ja uudestaan. Onneksi vaikeustasoja on valittavana useampi. Mielenkiintoista on myös vihollisten tekoäly.

Ääninäyttely on erinomaista, muuten äänet ja musiikki peruskamaa. Tällaisten pelien ystäville varmasti pakkohankinta. Kyllä tämän parissa muutamia iltoja jaksaa pimenevässä syksyssä viettää. Uncharted-pelisarjan päättävä neljäs osa ilmestyy ensi keväänä. Hyvää viihdettä.

 

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää