Suomen ensimmäinen jättituutti täytti 35 vuotta

Jättis-tuutti tuo monille varmasti muistoja mieleen.  Ensimmäisiä Jättis-tuutteja päästiin maistelemaan vuoden 1979 Nummelan maatalousmessuilla. Yhden päivän aikana jäätelötuutteja myytiin kokonainen jäätelöautollinen, ja uusi suosikkijäätelö oli syntynyt. Juhlavuoden uutuutena lanseerataan kirpeistä karkeista inspiraationsa saanut Sour-maku.

SUOMEN ensimmäinen jättituutti oli 6. huhtikuuta 1979 tuotantoon otettu vanilja-Jättis. Nummelan maatalousmessuvieraat pääsivät maistelemaan suurta jäätelöuutuutta, ja kaikki jäätelöt myytiin messuilla päivässä loppuun. Iso tuutti ja pursotettu muoto toivat jotain täysin uutta pienempiin ja tasaisiin tuutteihin tottuneille suomalaisille. Tuolloin Jättis-tuutit pakattiin vielä muovipusseihin ja teipattiin kiinni.

Jättis-makuja on vuosien varrella karttunut moneen lähtöön, mm. toffee, appelsiini, lakritsi, päärynä, vadelma, minttu-suklaa, salmiakki, kinuski, sitruuna-lakritsi, nougat ja kaktus. Kaikki maut on kehitetty erityisesti suomalaisten makumieltymysten mukaisesti kuten esimerkiksi Salmiakki-Jättis, jolle myönnettiin Suomen Salmiakkiyhdistys ry:n Salmiakki Finlandia -palkinto vuonna 2006.

Uusia Jättis-makuja kehitetään edelleen Suomessa Ingmanin Sipoon tehtaalla, jossa jäätelömestari Jouni tiimeineen valmistaa jäätelöt suomalaiseen makuun. Tiimin kehittämä kesäuutuus on raikas Sour, jonka inspiraatio saatiin suomalaisten rakastamista kirpeistä karkeista.

Nyt 35 vuotta täyttävä Jättis juhlistaa juhlavuottaan uudella Sour-maulla sekä kiusaamisen vastaisella Ison ei tarvitse isotella -kampanjalla artistijuhlavuottaan viettävien Matin ja Tepon kanssa.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää