Vadelma maustaa kesäisen mojiton

Barmacia on etelä-amerikkalaisien cocktailien ja latin streetfoodin mekka Tampereella. Barmacian perustajat Sami Lappalainen sekä Leon Aguilera antavat vinkkejä siitä, miten klassikkococktailit syntyvät kotona.

Sami Lappalainen kertoo, että mojiton maku syntyy vaaleasta rommista, makeudesta, limettimehusta, mintusta sekä soodavedestä.

MOJITO on perinteinen kuubalainen cocktail, jonka juuret yltävät mahdollisesti aina 1500-luvulle saakka. Tämä Ernest Hemingwaynkin suosiman juoman syntyhistoriaan yhdistetään tarinat niin englantilaiseen laivakaappari Francis Drakeen ja hänen seurueeseensa kuin kuubalaisilla sokeriplantaaseilla 1800-luvulla työskennelleihin afrikkalaisiin orjiin.

– Mojiton maku syntyy vaaleasta rommista, sokerin tuomasta makeudesta, limettimehusta, mintusta sekä soodavedestä. Cocktailiin kannattaa käyttää voimakasmakuista minttua, kuten viherminttua, ohjeistaa Sami Lappalainen Barmaciasta.

Vadelmamojito

  • 4 cl vaaleaa rommia
  • 1/2 limetin mehu
  • 2 cl ruokosokerisiirappia tai 1 tl tomusokeria
  • 4 cl vadelmapyrettä
  • 10 lehteä tuoretta minttua (esim. Järvikylän Vahva minttu)

Mojiton ainekset hierotaan cocktail-survimella suoraan tarjoilulasiin (esim. collins-lasi) siten, että ainesten rakenne rikkoontuu. Varo hajottamasta minttua liiaksi. Makumojitoon lisätään jäämurskaa ja seosta hämmennetään. Drinkkiin voi lisätä lopuksi halutessa lorauksen soodavettä.

Perinteisen mojito syntyy korvaamalla vadelmapyreen samalla määrällä soodavettä ja käyttämällä jäämurskan sijasta jääpaloja.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää