Kesän kovimmat festaritärpit

Suomi on kesäfestareiden luvattu maa. Jokaiselle viikonlopulle löytyy jos jonkinlaista kissanristiäistä monenlaiseen makuun. Toimitus listasi omat festaritärppinsä, uskalias suuntaa tänä kesänä johonkin aikaisemmin vieraaseen kesätapahtumaan.

Provinssirock 27.-28.6., Seinäjoki

Suomen legendaarisimpiin kuuluvassa, kaksipäiväiseksi muuttuneessa ja viikonloppua juhannuksen toiselle puolelle vaihtaneessa Provinssirockissa on tänä vuonna kova kattaus artisteja niin kotimaasta kuin Suomen rajojen ulkopuoleltakin. Törnävänsaaren festivaalialueella mielenkiintoisimpiin esiintymisiin lukeutuvat mm. The Prodigy (GBR), Nonono (SWE), M.I.A. (GBR), Knife Party (AUS) ja Rudimental (GBR). Myös suomalaisartistien kärkikasti mukaan lukien Jenni Vartiainen, Haloo Helsinki!, Cheek, Stam1na ja Damn Seagulls soittavat Provinssissa.

Tsekkaa ihmeessä: Miten Emma-gaalassa vuoden tulokkaaksi kruunattu Sanni valloittaa festarilavan, kuinka Softengine villitsee kotikentällään ja mitä tapahtuu, kun Suomen arvaamattomin humpparetkue Eläkeläiset pistää hynttyyt yhteen 40-henkisen Kuopion kaupunginorkesterin kanssa.

 

Ruisrock 4.-6.7., Turku

Suomen vanhin rockfestivaali Ruissalossa täyttyy tänä vuonna jälleen festivaalikansasta ja kovista artisteista. Suurimpia odotuksia varmasti nostattavat paluun keikkalavoille tekevä Suede (GBR), Mando Diao (SWE), lukuisia kertoja uuden musiikin ohjelmissa esille nostettu The 1975 (GBR), rääväsuinen Lily Allen (GBR) sekä ensimmäistä kertaa lavalle astuva virtuaalimaailmassa tähän mennessä elänyt Studio Killers (GBR).

Tsekkaa ihmeessä: Kotimaiseen tähtikaartiin kuuluvat J. Karjalainen, Michael Monroe, Pariisin Kevät ja Jonna Tervomaa, unohtamatta Pepe Willbergin paluuta lavalle. Keikkojen välissä kannattaa tsekata Hans Välimäen uuden ”Rikhards” pop up -ravintolan tarjonta festivaalialueella.

 

Ilosaarirock 11.-13.7., Joensuu

Yhdeksi Suomen suosituimmista festareista noussut Ilosaari on tänäkin vuonna kunnostautunut kovan artistikattauksen tarjonnassa. 90-luvun grunge-fanien ehdoton tähtihetki kesässä voisi kuvitella olevan, kun Alice in Chains (USA) astuu Laulurinteen päälavalle sunnuntaina. Myös Ellie Goulding (UK), Haim (UK), Opeth (SWE) sekä Portishead (UK) kuuluvat festivaalin monipuoliseen ulkomaiseen artistitarjontaan. Kotimaisista bändeistä kiinnostaviimpin kuuluvat Lapko, The Blanko, Pää Kii sekä Oranssi Pazuzu.

Tsekkaa ihmeessä: Pistääkö Rentolavan rytmit lanteet liikkeelle sekä vinkit tämän vuoden Movember-muotiin Mustachin (SWE) sediltä. Pidä silmällä myös, onko koko festarikansa vaihtanut farkut verkkarihousuihin.

 

Flow Festival 8.-10.8., Helsinki

Kaupunkifestareista yksi nopeiten suosiota kasvattanut festivaali on tietysti Suvilahdessa järjestettävä Flow Festival. Kattaukseen mahtuu mm. ruotsalaisia, eteerisiä naisääniä (Nina Persson, Jenny Wilson, Neneh Cherry with RocketNumberNine), tanssijalkaa vipattavaa hyväntuulen hötkyilyä (mm. Mø (DK), Tuomo, Janelle Monáe (US) ja Charli XCX (UK) sekä lukuisia eri dj-settejä.

Tsekkaa ihmeessä: Vieläkö Outkast jaksaa pahoitella Ms. Jacksonilta. The National. Festivaalialueen huikea ruokatarjonta.

 

We Love the 90’s 29.-30.8., Helsinki

Ysärifanin ehdoton place-to-be osuu elokuun loppuun ja Flow’n tavoin Suvilahteen. Festivaali kerää yhteen 90-luvun suosikit aina DJ Bobosta (SUI) E-Typeen (SWE), kesästä sekaisin menevästä Alexiasta (ITA) E-Roticiin (GER), Aikakoneesta Hausmyllyyn ja Dr. Albanista (SWE) Bad Boys Blue’hin (UK/GER).

Tsekkaa ihmeessä: Satuttaako Vladislav aneluista huolimatta edelleen, pärjääkö Thomas Anders lavalla ilman Dieter Bohlenia, ja onko Coco Jamboo tämän kesän kovin yhteislaulattaja.

 

Pinnan alla kuohuu…

Traktorijatzit 11.-12.7., Viitasaari

Mikäli Keski-Suomessa sattuu pyörimään esim. mökkireissun yhteydessä, nokan voi kohdistaa Suovanlahdella järjestettävälle pienfestivaali Traktorijatzeille. Turhan vakavalla asenteella kesäkarkeloihin tuskin kannattaa lähteä. Esiintyjäkaarti kuulostaa vähintäänkin mielenkiintoiselta sen enempää tietämättäkään. Viitasaarella kuullaan mm. Kari Peitsamoa, Dick Hawksia, Mid Life Cruiseria sekä Faarao Pirttikangasta.

 

Siltakemmakat, 30.7.-2.8., Puumala

Saimaan kauneimmaksi ja Suomen kuumimmaksi itseään tituleeraavan Puumalan satama-alueella 20-vuotisjuhlaa viettävät ”Kemmakat” keräävät elokuussa torstaista lauantaihin mökkikansaa suomalaisen musiikin pariin. Satamassa nähdään mm. Jenni Vartiainen, Neljä Ruusua, Jannika B. sekä Jonne Aaron.

 

Sampea ja samppanjaa, 8.-9.8., Varkaus

Laululeijan elokuussa Varkauteen lennättää Stig. Stigin lisäksi kaupunkifestareilla soittavat myös Kolmas Nainen, Happoradio, Pete Parkkonen sekä Deestyle. Päivisin festivaalilta löytää ohjelmaa koko perheelle, kuten lastenpäivä-tapahtuman ja Sampisäbää.

 

Kattavan festarilistauksen löytää mm. festarit.fi-sivustolta.

Laura

Värikäs ja iloisen pirskahteleva markkinointiviestinnän monitoiminainen. Vahvasti sydämeltään helsinkiläinen, Pohjanmaan perintöä veressään ylpeydellä kuitenkin kantaen. Innostuu pienistä yksityiskohdista, hyvästä ruoasta ja sykähdyttävästä musiikista. Rakastaa värejä, urheilua ja kiireettömiä viikonloppuja.

Lue lisää