Brasilialainen caipirinha on raikkaanmakea cocktail – katso video

Tampereen Aleksantarinkadulla toimiva Barmacian cocktailmenulta löytyvät viisi perusdrinkkiä: pisco sour, mojito, margarita, daiquiri sekä tässä jutussa esiteltävä caipinrinha. Leon Aguileran vinkeillä kiivillä maustettu caipinrinha syntyy kotona.

CAIPIRINHA on Brasilian kansalliscocktail, joka valmistetaan cachaçasta ja limettimehusta. Cocktailin yksi monista syntytarinoista kertoo, että juoman alkuperä on vuoden 1918 tienoilta, São Paulon alueelta. Tuolloin caipirinhan esiasteella pyrittiin helpottamaan espanjantaudin oireita.

Caipirinhan tunnettuus ympäri maailmaa on kasvanut viimevuosien aikana erityisesti drinkin alkoholin, cachaçan, saatavuuden paranemisen myötä. Caipirinhan tunnettuja variaatioita ovat caipiroska, jossa cachaça on korvattu vodkalla ja caipiríssima, jossa sokeriruokoviina on korvattu vastaavasti rommilla.

– Caipirinha on suosittu juoma Brasiliassa ja sen makua voidaan täydentää hedelmämehuilla tai juoman sekaan murskatuilla hedelmillä, jolloin syntyy caipifruta, kertoo Barmacian Leon Aguilera.

Kiivicaipirinha

  • 1/2 limetti lohkoina
  • 1/2 tuore kiivihedelmä
  • 4 cl cachaçaa (sokeriruokoviinaa)
  • 2 cl ruokossokerisiirappia tai 1 tl tomusokeria

Lohkotun limetinpuolikkaan rakenne hierotaan rikki cocktail-survimella ja lasiin lisätään kuoritun kiivihedelmän lohkottu hedelmäliha, joka painellaan krouviksi soseeksi survimella. Lisätään cachaça ja ruokosokerisiirappi sekä jäämurskaa. Seoksen voi ravistaa tai sekoittaa. Juoma voidaan tarjoilla esimerkiksi matalasta grogilasista.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää