Juomat kylmäksi kotimaisella jäällä

Suomen ensimmäinen jääpalatehdas Bloks valmistaa Salossa jääpaloja kotimaisesta vedestä. Valmiit jääpalat ovat kätevä apu varsinkin kesän juhliin. 

Bloks-jääpaloja myydään 1,5 kilon kahvallisessa pussissa, joka sisältää noin 75 umpijääpalaa. Umpijää on huomattavasti kestävämpää kuin ontot jääpalat.

– Kone muuttaa veden kivikovaksi umpijääksi, joka on fysiologisilta ominaisuuksiltaan huomattavasti kestävämpi kuin ravintoloissa käytettävät ja kotona tehdyt jääpalat. Pakkausvaiheessa jääpalat vielä jäähdytetään vähintään -15 asteeseen, Bloks Oy:n perustaja Arto Manninen kertoo.

Bloks-jääpaloja myydään K-Citymarketeissa ja hyvin varustetuissa K-Supermarketeissa sekä K-Marketeissa ja liikenneasemilla. 1,5 kilon pussin hinta on noin 3,50 euroa. Isommat määrät suositellaan tilaamaan kauppiaalta noin viikko ennen noutoa.

Jäätävät vinkit tee-se-itse-drinkkitaiturille

  • Kylmä drinkki tarjoillaan kylmästä lasista. Tarjoilulasin jäädyttäminen käy kätevästi pyörittelemällä jääpaloja lasissa juuri ennen drinkin kaatamista.
  • Kylmä cocktail syntyy syntyy täyttämällä cocktailshaker jääpaloilla, joiden päälle ainesosat kaadetaan. Shaker suljetaan ja ravistetaan voimakkain, pitkin liikkein, jotta neste kulkeutuu jääpalakerroksen läpi shakerin päästä päähän. Juoma kaadetaan siivilän läpi lasiin jäiden päälle.
  • Jäillä tarjoiltavissa juomissa ei kannata säästellä jääpaloja, sillä runsas jäiden määrä jäähdyttää juoman ja hidastaa näin myös jääpalojen sulamista.
  • Jäillä tarjoiltava drinkki rakennetaan jääpalojen päälle. Jäät siis ensin, ei jälkikäteen.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää